Protest mot avverkning i skyddad natur med motivet granbarkborren

Skydda Skogen har tagit initiativ till en protestskrivelse som idag har gått till myndigheter och politiker i regering och riksdag. Naturskyddsföreningen i Västernorrland står bakom skrivelsen tillsammans med 15 andra organisationer.

Bakgrunden är att Naturvårdsverket har fått i uppdrag av regeringen att ta fram en vägledning för hur granbarkborrar i formellt skyddade skogar ska bekämpas. Nu vill vi naturvårdsorganisationer att uppdraget ska fokusera på hur granbarkborrens spridning ska begränsas UTAN att man går in och avverkar i skyddad skog. Vi vill också att regeringsuppdraget ska handla om hur man klimatsäkrar skogen för framtiden och gör den motståndskraftig mot bl a granbarkborrens angrepp.

Läs mer i det öppna brevet!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.