385 arter inrapporterade – imponerande!

Under Artrace Ångermanland 2018 rapporterade de sex deltagande klasserna tillsammans 385 olika arter! Allra bäst jobbade Skarpåkersskolan 3A som vinner förstapriset. Näsåkers skola lade beslag på det utlottade priset.

Lunglav. Foto: Edvin Källström

Eva Edberg, lärare på Näsåkers skola, säger:

”Vi var ute alla dagar denna vecka och de har varit helt överlyckliga och sagt att det har varit de bästa skoldagarna på hela året. Vi har lärt oss en massa nya arter och vi har fått motion, vilket ökat aptiten så de har ätit bra. Vädret har varit helt underbart. Vi kommer att fortsätta att gå ut och samla arter på det här sättet även om vi inte är med i en ”tävling”.
Själva tävlingen har inte i varit i så stort fokus och det tycker jag har varit bra.
Tack för att vi fick delta.”

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.