HURRA!

Efter att ha varit ifrågasatt från olika lobbyister har EU nu beslutat behålla sina naturvårdsdirektiv oförändrade – en stor seger för naturvården!

Art- och habitatdirektivet och Fågeldirektivet har varit ”besvärliga” för många exploatörer och denna naturvårdslagstiftning, som är gemensam för Sverige och andra EU-länder, har därför ifrågasatts. För ett år sedan ungefär var vi många naturvänner som skrev under ett upprop som Birdlife lagt ut om att naturvårdsdirektiven gör stor nytta och bör behållas i nuvarande skick. Enligt tidningen the Guardian har denna opinion medverkat till att EU nu beslutat att inte se över direktiven. Läs artikeln i the Guardian!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.