Rapport: EU:s naturvårdslagstiftning funkar bra!

Nu har Europakommissionens granskning av de Europiska naturvårdsdirektiven (habitat- och fågeldirektivet) kommit: ”Report on the open public consultation of the ‘fitness check’ on the Birds and Habitats Directives (REFIT)”. Läs mera på Birdlife´s hemsida.

Undersökningen visar att de europeiska naturlagarna ger betydligt högre vinster än vad de ger kostnader. Rapporten har kommit fram till att naturlagstiftningen gör nytta och är kostnadseffektiv och inte strider mot andra EU-direktiv. Den ger också tydliga bevis på var de verkliga problemen ligger idag. Dålig och olika tillämpning, bristande implementering, brist på finansiering samt påverkan från avvikande politik t.ex. jordbrukspolitiken (Common Agricultural Policy = CAP). Från Finland och Sverige rapporteras också om lättnader/eftergifter i de nationella lagstiftningarna där jägarintressena har tillåtits få för stort inflytande.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.